woensdag 16 juli 2014

Onderzoeksstraat

Het is een tijdje gelden dat het onderzoeksproject met de toestellen in onze straat te zien was. Wat is er ondertussen van geworden ? Wat zijn resultaten ?  


Niels stuurde ons deze week een stand van zaken. Hij ontving goed nieuws: onze "paper" (= een studienota)  rond de studie in de Knyffstraat werd aanvaard voor publicatie en presentatie.
Hij schrijft: 






" Heel concreet wil dat zeggen dat onze methode om jullie apparaten samen te ontwerpen, onze manier van plaatsing in de straat en de manier waarop buurt en bewoners ermee omgingen beschouwd worden als vernieuwend en verrijkend voor de wetenschappelijke community. Dat bleek vooral heel duidelijk uit enkele van de opmerkingen/suggesties die we ontvingen van onze reviewers: "het wordt inderdaad dringend tijd dat burgers en bewoners actief worden betrokken in het ontwerpen en het beheer van digitale media in een stad".
Op dit moment voltooien we het werk aan de paper (om tegemoet te komen aan enkele suggesties van reviewers), en landen we rond 28 juli. Ik stuur jullie tegen die tijd zeker en vast de laatste versie!"

Niels bezorgde nog bijkomende info rond het project. 
  • Tijdens de komende Media Architecture Biennale organiseert hij een workshop die mensen uit diverse disciplines samenbrengt om samen te brainstormen over wat media méér kan betekenen in residentiële omgevingen. Dat is een rechtstreeks vervolg van het project in de Knyffstraat.
  • En midden juni sprak hij in Brussel voor een publiek van ontwerpers en interaction-designers over de methoden die toegepast werden in onze straat (onder andere) en de uiteindelijke resultaten. De hele lezing van Niels kan je bekijken via deze link  Of basisinfo-achtergondinfo (de powerpoint, en zo) kan bekijken door hier te klikken voor meer info.