maandag 29 september 2014

Afschakelplan

Er waart een vreemde realiteit door het land... In de komende winter één of meer dagen zonder elektriciteit zitten. Het klinkt redelijk onwaarschijnlijk. Maar toch zijn er scenario's in voorbereiding. Op enkele websites van de overheid kan je lezen welk risico je loopt om in je eigen straat zonder stroom te vallen... Ik keek het even na. 
Wat zal er gebeuren in Deurne bij een afschakeling?
Elia, de beheerder voor de overheid van het Belgische stroomvervoernet heeft alle cabines die zorgen voor de verdeling van stroom in ons land onderverdeeld in 6 schijven. Wanneer er een dreigend tekort is aan stroom zal men bepalen welke van de 6 schijven men eerst zal afkoppelen van het stroomnet.

In Deurne zijn er in totaal 16 cabines. Geen enkele van deze cabines zit in het afschakelplan. De kans dat u deze winter zonder stroom zit door een afschakeling is dan ook klein.


Een hele geruststelling, al zijn er andere gebieden in Vlaanderen (zie kaart) waar het wel een echte mogelijkheid wordt. 



1 opmerking:

  1. Haha, gelukkig moeten we dus nog geen schrik voor het donker hebben. (en dit is ook een test om te zien of een reactie technisch werkt).

    BeantwoordenVerwijderen