zaterdag 18 oktober 2014

Kriek 'n Folk

Dat er naast een actief straatleven ook een actief verenigingsleven is, dat kan je regelmatig ondervinden in de buurt (zie ook vorig bericht).  Vooral in en om het Kriekenhof, Knyffstraat 19, valt er altijd wel wat te beleven. Binnenkort nodigen Femma en KWB iedereen uit op KRIEK 'N FOLK. Een gezinsactiviteit die door deze beide verenigingen samen wordt georganiseerd.

Vanaf 15u (tot 17u30) kan je terecht met je kroost voor een namiddag volksspelen. Zoals het steeds met volksspelen is geweest zijn deze voor jong en oud (maar jong van hart). Met een spelkaart aan €0,5/kaart kan je al aan heel wat spellekes meedoen. Voor jonge deelnemers (-12) is een geschenkje voorzien bij deelname.

Om 18u is er de mogelijkheid om de benen onder tafel te schuiven voor pensen met appelmoes of fricadellebollekes met krieken. Een Breugeliaanse gewoonte die niet  teversmaden is. Voor deze spijs dien je vooraf in te schrijven bij Bert Timmermans of Marianne Riepl.

Vanaf 19u gooien we de benen los met echte volksdans. We worden hierin begeleid tot 21u door de volksdansgroep "Saam" en live muziek. Daarna kunnen we alleen verder om onze pasjes eleganter te maken of kunnen we tussen pot en pint van gedachten wisselen. Einde voorzien omstreeks 23u.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten